Проекти

БМС представя част от изпълнените си проекти:

AB ORIENTE LUX – Музика на православния изток

  1. Намиране на православни църковни песни от VIII – X век;
  2. Приспособяване на музиката към модерното петолиние;
  3. Издаване на двуезична книга (Български и Английски);
  4. Записване на Аудио диск

 

Изложба на Фабиан Еделстам

Организиране съвместно с Gallery 2.0 и под патронажа на посланика
на Швеция, изложбата на шведския автор г-н Фабиан Еделстам – „Транс Европа“.

 

 

Отровата на Театъра

Съвместен проект на БМС и Министерство на културата. В рамките на проекта „Homo Ludens и Смъртта”. БМС успешно реализира постановката „Отровата на театъра” на испанския автор Рудолф Сирера, която представлява един психо-философски пърформанс на нашата действителност.

 

 

CONCERTI GROSSI – Хендел – Корели

През 2009 година, която е и годината на Хендел (250 години от смъртта му) БМС и Farenah Concept представиха на ексклузивно събитие четири от Кончерти гросите на двамата майстори в изпълнението на Камерен оркестър ,,Студио Примо’’.

 

 

La Belle Nivernaise

БМС представя прожекция от оригиналната лента на къщата Pathe на немия филм от 1923 г. „La Belle Nivernaise” с режисьор Жан Епщайн, по едноименния роман на Алфонс Доде, съчетана с вокален съпровод на живо и музикален съпровод от френското джаз трио Raulin, Avenel, Corneloup. В този вид проекта е реализиран и представен един единствен път на международния фестивал Strade Del Cinema в град Аоста, Италия по инициатива на артистичния директор на фестивала Енрико Монтросе и се радва на голям успех.

 

Balkan Crossover

Балкански Кросоувър е музикален проект, който съчетава в себе си звуците на живото фолклорно българско пеене, орган, традиционни унгарски и български народни инструменти, подкрепен от Унгарското посолство в София, Унгарският културен институт, Столична община и БМС.